Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 232

Kcal / portion: 457

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2740 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 15%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Deg: Blanda mjöl, gryn och socker i en bunke. Tillsätt smör skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa med händerna. I matberedare används kniven och kallt smör. Låt degen ligga i kylskåp i avvaktan på användning.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Fyllning: Skala (ej nödvändigt), kärna ur och skär äpplen i klyftor. Fyll botten på en smörad ugnssäker form med äppelklyftor. Strö över socker och kanel. Strö smuldegen över.
- Paj: Lägg fyllningen i smörad ugnssäker form. Strö pajdegen över.
- Grädda 15-20 minuter mitt i ugn, tills smuldegen fått fin färg.
- Servera pajen varm eller kall, gärna med vispad grädde eller vaniljsås till.
Kockens kommentar
Kanel kan bytas ut mot citronskal eller citronjuice. Läs mer > Om smulpaj.