Smulpaj med äpple
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar (6/paj): 6

 

Kockskolan:

 

Om smulpaj >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Smulpaj med äpple

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 232

Kcal / portion: 457

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2740 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 15%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 197 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om smulpaj > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Deg: Blanda mjöl, gryn och socker i en bunke. Tillsätt smör skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa med händerna. I matberedare används kniven och kallt smör. Låt degen ligga i kylskåp i avvaktan på användning.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Fyllning: Skala (ej nödvändigt), kärna ur och skär äpplen i klyftor. Fyll botten på en smörad ugnssäker form med äppelklyftor. Strö över socker och kanel. Strö smuldegen över.
  4. Paj: Lägg fyllningen i smörad ugnssäker form. Strö pajdegen över.
  5. Grädda 15-20 minuter mitt i ugn, tills smuldegen fått fin färg.
  6. Servera pajen varm eller kall, gärna med vispad grädde eller vaniljsås till.

Kockens kommentar

Kanel kan bytas ut mot citronskal eller citronjuice. Läs mer > Om smulpaj.

Alternativ

Vaniljsås

Smulpaj med rabarber

Smulpaj med bär

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem