Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 240

Kcal / portion: 245

GBR (GI) / port: 0
Recept: 981 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 20%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Smör kallt 50.0 gram 37%
Grädde (el. mjölk) 1.0 dl 37%
Gräslök finhackad 2.0 msk 0%
...
![]()
Skapat av
vinca
Tillagning
- Ugn 200 grader.Grädda i 20-45 minuter beroende på om djupfryst eller tinat block används.
- Smörj en ugnsform, lägg i fisken,strö salt, vitpeppar och ströbröd på fisken.
- Klicka lite smör ovanpå fisken och resten runt om och ställ in i ugnen. Ös några gånger under gräddningen.
- Grädden och gräslöken hälls/strös över i slutet av gräddningstiden (ca 10 minuter).
Kockens kommentar
Det går bra att byta gräslök mot dill eller hackad purjolök. Grädden kan ersättas med mjölk och smöret kan minskas till hälften. Servera med kokt potatis och sallad.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)