Ugnskokt fisk på spenatbädd (GI-recept)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 2

Läs om GI-metoden >

 

 

Läs om GB/GBR >

 

 

Läs om GI-bluffen? >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ugnskokt fisk på spenatbädd (GI-recept)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 320

GBR (GI) / port: 0

Recept: 639 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 4%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 314 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Läs om GI-metoden > Äts ej

Läs om GB/GBR > Äts ej

Läs om GI-bluffen? > Äts ej

...

Skapat av
Lauritzson, GI i praktiken

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175ºC. Tina spenat. Skär fisk i portionsbitar.
  2. Lägg fisken i en ugnsfast form. Droppa soja över. Salta och peppra. Täck över med lock eller folie. Låt fisken koka i ugnen cirka 40 minuter, eller till 60ºC innertemperatur.
  3. Värm spenaten i lite olja. Smaka av med peppar, dijonsenap och dill. Lägg upp spenaten på ett fat. Lägg fisken ovanpå.

Kockens kommentar

GI 0, mycket lågt. Portionsviken är mycket låg (halvportion), främst tack vare att klassiska tillbehör tagits bort. Låga portionsvikter ger låg vikt (!). Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem