
BBQ-sej med grönsakssallad och citronmajonnäs
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 155

Kcal / portion: 584

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2338 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 11%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Tillbehör
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Majonnäs äkta 2.0 dl 58%
...
![]()
Skapat av
Norsk Fisk
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 100°C.
- Dela fisk i lika stora bitar. Salta och peppra. Pensla på BBQ-sås. Stick in en termometer i mitten av fisken. Baka i ugnen tills innertemperatur är 45°C.
- Skär purjolök i ringar. Koka broccoli, vaxbönor och purjolökringar.
- Skiva rädisor. Strimla persilja. Blanda broccoli, vaxbönor, purjolök, rädisor och persilja. Smaka av med salt och peppar.
- Riv citronskal. Blanda med majonnäs. Servera fisken på en bädd av salladen med citronmajonnäsen som tillbehör.
Kockens kommentar
Fisk som tillagas i låg temperatur blir saftigare och mjällare. Använd en digitaltermometer och håll koll på fiskens innertemperatur.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)