
Osso buco ā la Petter - köttgryta av kalvlägg
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 529

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2114 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 3%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så lagas kalvlägg > Äts ej
Om bräsering > Äts ej
Om osso buco > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (2 tim )
- Skär köttet i 2 centimeter tjocka skivor.
- Bryn: Hetta upp smör i en stor gryta och bryn köttet hastigt på hög värme tills det fått fin färg. Rör om. Lägg åt sidan.
- Skala och hacka lök, vitlök och svamp. Fräs det i grytan på medelhög värme.
- Gryta: Lägg i köttet och tillsätt vin, vatten+fond, kryddor och tomatpuré.
- Koka på svag värme i cirka 1,5 timme. Strö över hackad persilja mot slutet.
- Tillbehör: Koka pasta enligt anvisning på förpackning. Tillsätt lite smör.
Kockens kommentar
Osso buco skall egentligen vara av kalvlägg med ben och märg. Osso buco betyder bokstavligt på italienska "ben med hål". Det är en klassisk italiensk rätt från Lombardiet. Benämns rätten "Osso buco alla milanese" serveras den med saffransrisotto. Läs mer > Om osso buco. Se recept via länk nedan.