Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 485

Kcal / portion: 114

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2271 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 32%
Kolhydrater: 44%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om brödkringlor > Äts ej
Om vetebullar > Äts ej
Om kringlor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Rör ihop smör och socker. Tillsätt grädde, kanel och mjöl. Arbeta samman till en deg. Rulla längder. Forma till kringlor.
- Pensla med vatten. Strö över flagad mandel. Sätt in i ugnen i cirka 12 minuter. Låt kallna på galler.
Kockens kommentar
För detaljerad beskrivning av tillagning, se recept > Vetebullar, kanelbullar.Kringlor är enligt Svenska Akademien "ett finare bakverk i form av en dubbel båge vars ändar korsar varandra och bildar öglor". En ring eller hjärta med korslagda armar om man så tycker. Läs mer > Om vetekringlor.