Kanelkringlor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal kringlor: 20

Om brödkringlor >

 

 

Om vetebullar >

 

 

Om kringlor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kanelkringlor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 485

Kcal / portion: 114

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2271 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 32%

Kolhydrater: 44%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 23 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om brödkringlor > Äts ej

Om vetebullar > Äts ej

Om kringlor > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rör ihop smör och socker. Tillsätt grädde, kanel och mjöl. Arbeta samman till en deg. Rulla längder. Forma till kringlor.
  3. Pensla med vatten. Strö över flagad mandel. Sätt in i ugnen i cirka 12 minuter. Låt kallna på galler.

Kockens kommentar

För detaljerad beskrivning av tillagning, se recept > Vetebullar, kanelbullar.

Kringlor är enligt Svenska Akademien "ett finare bak­verk i form av en dubbel båge vars ändar korsar var­andra och bildar öglor". En ring eller hjärta med korslagda armar om man så tycker. Läs mer > Om vetekringlor.

Alternativ

Vetebullar, kanelbullar

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem