
Ugnslagad eller halstrad sik
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 83

Kcal / portion: 475

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1900 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 3%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 15 min )
- Fänkål: Skär fänkålen i långa bitar. Skiva lök. Lägg i skål och tillsätt vin, dill, salt och socker. Låt marinera i 1 timme.
- Salsa: Skala och finhacka gul lök och vitlök. Tärna tomater. Blanda med socker med vinäger.
- Sätt ugnen på 175°C (el. 225°C, se kommentar).
- Fisk: Fjälla fisken vid behov och gör några snitt i skinnet på båda sidor. Rensa ut magen och skölj rent i kallt vatten. Skär ut rygg-/bukben. Vik upp fisken och noppa ut småbenen med pincett eller plattång. Gnid in fisken med salt och peppar.
- Skiva tomat. Fyll fisken med smörklickar, tomat och dill. Bind ihop den med snöre. Gnid in utsidan med matolja.
- Tillaga: Ta upp fänkålslöken ur marinaden. Stek den i olja någon minut tills den fått färg. Tillsätt lite marinad och låt koka in i ett par minuter.
- Stek fisken i het panna på vardera sidan cirka fyra minuter. Flytta den till en ungsform och grädda den i ugnen cirka fem minuter (eller stek direkt i ugnen, se kommentar).
- Lägg upp och garnera med dillkvistar.