Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 408

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1631 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Lägg fisk i en ugnssäker form. Strö över salt och citronpeppar. Ställ in i ugnen cirka 20 minuter.
- Skala och koka potatis.
- Skala kärna ur och riv äpple. Ansa och strimla purjolök.
- Ta ut fisken ur ugnen. Höj temperaturen till 220°C.
- Häll fiskspadet i en skål. Blanda med äpple, purjolök, dijonsenap och crème fraiche. Smaka av med salt och citronpeppar.
- Häll såsen över fisken och gratinera i cirka 10 minuter.
- Skala och riv morot. Skala och hacka apelsin. Blanda samman med russin. Häll över pressad citron och apelsin.
Kockens kommentar
Detta recept är ett av de godaste recepten tycker Anders på förskola Båten i Stockholm där det har tillagats och smakats av kräsna 2 till 5 åringar.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)