Bruna bönor med fläsk
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om fläsk och bacon >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bruna bönor med fläsk

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 131

Kcal / portion: 627

GBR (GI) / port: 23

Recept: 2506 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 6%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 5%

Portionsvikt: 477 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om fläsk och bacon > Äts ej

...

Skapat av
Pia, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Skala och koka potatis om sådan önskas. Om så minskas mängden bönor lämpligtvis.
  2. Värm de färdigkokta bönorna i en kastrull. Smaka av med salt, ättika, sirap eller socker till lagom sötsur smak.
  3. Hetta upp en stekpanna med lite matfett. Lägg i några skivor fläsk och stek dem knapriga. Stek i omgångar. Fläsket kan varmhållas i ugn, men bör helst serveras nystekta.

Kockens kommentar

Bruna bönor äts numera främst i Sverige, där de blev populära på 1800-talet. Förekommer ibland som rätt på julbordet. Bönorna skall klassiskt ha söt-sur smak. Till bönorna serveras stekt fläsk, ibland även potatis. Äts även tillsammans med köttbullar eller korv.

Näringsberäkning: Stekfläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Stekfläsk som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem