Äggviteomelett, kolesterolfri
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 1

 

Kockskolan:

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Äggviteomelett, kolesterolfri

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 170

GBR (GI) / port: 0

Recept: 170 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 9%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 138 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så steks ägg, omelett > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (15 min )

Se film, klicka på "OldManCooking" under bilden.

  1. Vispa med gaffel samman äggvitan i en skål.
  2. Smält smör i ren stekpanna på medelvärme utan att brynas. Ganska rikligt med smör eftersom vitan inte innehåller något fett.
  3. Stek tills vitan stannat sig. Salta och peppra.
  4. Fyllning: Omeletten fylls enligt eget önskemål till exempel som i filmreceptet med hackade/tärnade grönsaker och svamp lätt stekta, samt riven ost.
  5. Vik ihop omeletten och servera.

Kockens kommentar

Äviteomelett är ett utmärkt sätt att ta tillvara överbliven äggvita, dessutom kolesterolfritt. Läs mer om omeletter > Så steks ägg. 

Alternativ

Svensk omelett

Fransk omelett

Omelett stekt på låg värme

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem