Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 662

GBR (GI) / port: 9
Recept: 2649 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 6%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om frityrsmet > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Näringsberäkna panering Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (30 min + 1 tim )
- Tillbehör: Skala och koka potatisen mjuk. Mosa med lite mjölk, smör och salt till lagom konsistens och smak.
- Frityrsmet: Rör ihop mjöl, ägg och vatten till slät smet. Om så önskas tillsätts riven hårdost. Skrapa rent kanten, täck med tunt lager matolja, plasta in och ställ kallt i minst 1 timme, gärna över natt.
- Alternativt: Häll upp kallt vatten och kyl med isbitar. När frityroljan är het rörs ingredienserna ihop till slät smet.
- Värm oljan till 180°C. Läs mer > Så friterar man.
- Fritera (läs mer > Så friterar man): Vänd fisken i mjöl och doppa den sedan i smeten. Sänk ner fiskbitarna i het olja och stek ett par minuter tills gyllenbrun färg.
- Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt.
- Servera med potatismos och lingon.
Kockens kommentar
Denna frityrsmet är en tunn så kallad tempurasmet. Det går bra att använda andra frityrsmeter (läs mer > Om frityrsmet), eller enkel- eller dubbelpanera fisken. Enkelpanerad är lättast och minst fettrik.Panering som äts: All panering som behövs för att panera äts inte. För att få rättvisande portionsvikt och näringsvärden anges "behovet" med "Äts ej" och konsumtion anges med "Panering som äts". Vattnet i smeten avdunstar vid friteringen. All panering är energirik. Tillagad fisk i receptet med panering och fettupptag väger drygt 200 gram, varav panering 20%. Energimängd 380 Kcal, varav 50% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäknas panering.
Alternativ
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)