Friterad strömming
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Om frityrsmet >

 

 

Sås till stekt fisk >

 

 

Näringsberäkna panering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Friterad strömming

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 662

GBR (GI) / port: 9

Recept: 2649 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 6%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 450 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om frityrsmet > Äts ej

Sås till stekt fisk > Äts ej

Näringsberäkna panering Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min + 1 tim )

  1. Tillbehör: Skala och koka potatisen mjuk. Mosa med lite mjölk, smör och salt till lagom konsistens och smak.
  2. Frityrsmet: Rör ihop mjöl, ägg och vatten till slät smet. Om så önskas tillsätts riven hårdost. Skrapa rent kanten, täck med tunt lager matolja, plasta in och ställ kallt i minst 1 timme, gärna över natt.
  3. Alternativt: Häll upp kallt vatten och kyl med isbitar. När frityroljan är het rörs ingredienserna ihop till slät smet.
  4. Värm oljan till 180°C. Läs mer > Så friterar man.
  5. Fritera (läs mer > Så friterar man): Vänd fisken i mjöl och doppa den sedan i smeten. Sänk ner fiskbitarna i het olja och stek ett par minuter tills gyllenbrun färg.
  6. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushålls­papper. Salta lätt.
  7. Servera med potatismos och lingon.

Kockens kommentar

Denna frityrsmet är en tunn så kallad tempurasmet. Det går bra att använda andra frityrsmeter (läs mer > Om frityrsmet), eller enkel- eller dubbelpanera fisken. Enkelpanerad är lättast och minst fettrik.

Panering som äts
: All panering som behövs för att panera äts inte. För att få rättvisande portionsvikt och näringsvärden anges "behovet" med "Äts ej" och konsumtion anges med "Panering som äts". Vattnet i smeten avdunstar vid friteringen. All panering är energirik. Tillagad fisk i receptet med panering och fettupptag väger drygt 200 gram, varav panering 20%. Energimängd 380 Kcal, varav 50% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäknas panering.

Alternativ

Friterad persilja

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem