
Friterad fisksmörgås med remouladsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 287

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1146 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 6%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så friteras fisk > Äts ej
Om frityrsmet > Äts ej
Fritös > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Dubbelpanera: Häll mjöl på en tallrik och ströbröd på en annan, Vispa upp ägg med gaffel i en skål. Vänd filéerna i mjöl, doppa i ägg och vänd i ströbröd. Klappa mjukt så att paneringen fastnar. Låt vila 5-10 minuter så fäster smeten bättre.
- Värm oljan till 190°C. Läs mer > Så friterar man.
- Fritera ett par minuter tills paneringen fått gyllenbrun färg. Ta ur med hålslev och låt rinna av på galler eller hushållspapper. Salta lätt.
- Bred smör på brödet. Lägg på sallatsblad, remouladsås och fisk. Servera med en citronklyfta.
Kockens kommentar
I stort sett kan all vitfisk användas. Vi använde spättafiléer. "Fettupptag vid fritering" anger hur mycket olja som sugs upp i paneringen och som konsumeras. Med angivande av detta blir portionsvikt och näringsinnehållet mer rättvisande. Läs mer > Om fettupptag).
Panering som äts: All panering som behövs för att panera äts inte. För att få rättvisande portionsvikt och näringsvärden anges "behovet" med "Äts ej" och konsumtion anges med "Panering som äts". All panering är energirik. Tillagad fisk i receptet med panering och fettupptag väger 66 gram, varav panering 30%. Energimängd 127 Kcal, varav 70% finns i paneringen.