Ugnstekt fläskfilé med potatisgratäng
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas fläskfilé >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ugnstekt fläskfilé med potatisgratäng

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 201

Kcal / portion: 659

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2635 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 12%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 328 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas fläskfilé > Äts ej

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Gratäng: Skala och skiva potatis. Sprid ut potatisen i en ugnsfast form. Pressa över vitlök. Salta och peppra. Häll över grädde. Strö över riven ost. Ställ in i ugnen.
  3. Filé: Putsa köttet. Torka av. Smörj in filén med matolja, salta och peppra runtom. Stick in en stektermometer till mitten på köttet så att så mycket som möjligt av stickan är inne i köttet.
  4. Lägg i en ugnsfast form. Ställ in i ugnen bredvid potatisgratängen. Filén är klar vid 62-65°C, efter cirka 30 minuter. Ta ut köttet och låt vila 10 minuter.
  5. Höj ugnen till 250°C och grädda gratängen ytterligare cirka 10 minuter.
  6. Skär upp köttet och servera med potatisgratäng, sallad och eventuellt en sås.

Kockens kommentar

Portionsvikt på 300 gram är en lätt måltid.

Passar till

Tomatsallad

Brysselkål

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem