Kokt potatis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis

0.8 

kilo

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kokt potatis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 79

Kcal / portion: 134

GBR (GI) / port: 18

Recept: 537 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 0%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 170 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Potatis 0.8 kilo 100%

Salt 0%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Färsk potatis
    Gnid potatisen ren med svamp eller trasa.
    Koka på medelvärme i saltat vatten.  Tillsätt gärna några dillkvistar.
    Koktid:  10-20 minuter.

  2. Oskalad vinterpotatis
    Borsta eller skrapa potatisen väl. 
    Koka på medelvärme i osaltat vatten.
    Salt onödigt (tränger igenom skalet).
    Koktid: ca 25 minuter.

  3. Skalad vinterpotatis
    Skala och lägg i saltat vatten. 
    Koka på medelvärme. 
    Koktid: ca 25 min.

  4. Mandelpotatis
    Kokas alltid med skal cirka 12 minuter.
    Passa på att potatisen inte kokar sönder.
    Salt är onödigt pga att skalen är kvar.

Kockens kommentar

Potatis som kokas med skalen på behåller mer vitamin C än skalad och smakar godare. Välj jämnstora potatisar, så att de blir färdiga samtidigt. Dela ev de största potatisarna. 

Alternativ

Alt: Pressad potatis

Alt: Potatismos

Alt: Stuvad potatis

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem