
Sillbullar med korintsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 480

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1920 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 7%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Vetemjöl 2.0 msk 3%
Sirap 2.0 msk 7%
Ättika 12% 0.5 msk 0%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (45 min + 24 tim )
- Salta ur sillen genom att lägga den i vatten över natten.
- Skala och koka potatis. Låt svalna. Mal sill, potatis och kött i köttkvarn eller mixa i matberedare.
- Blanda mjölk och ströbröd. Låt stå en stund för att svälla. Tillsätt ströbrödet till färsen. Forma till biffar som vänds i ströbröd. Stek i smör till fin yta.
- Koka korinter i buljong. Smölt smör i en annan kastrull. Slå på mjöl. Låt det fräsa i ett par minuter. Slå på korintbuljongen. Smaka av med salt, sirap och ättika. Servara med kokt potatis.
Kockens kommentar
I Bohuslän är denna rätt poppis.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)