Laxburgare med avokado och rostad klyftpotatis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Tomater

1.0 

styck

Gul lök

1.0 

styck

Sallatsblad

4.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Laxburgare med avokado och rostad klyftpotatis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 219

Kcal / portion: 967

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3867 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 15%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 442 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Tomater 1.0 styck 0%

Gul lök 1.0 styck 1%

Sallatsblad 4.0 styck 0%

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Finhacka chili. Riv citronskal. Skär lax i mindre bitar. Lägg lax, chili, citronskal och ägg i en matberedare. Mixa snabbt ihop. Smaka av med salt och peppar. Forma till biffar.
  3. Skala och kärna ur avokado. Mosa och blanda med creme fraiche. Finhacka chili. Riv citronskal. Blanda i avokadon. Pressa i några droppar av citronsaften.
  4. Skär potatis i klyftor. Lägg på en plåt. Ringla över olja. Salta. Sätt in i ugn cirka 20 minuter.
  5. Skiva tomat och lök. Stek laxbiffarna cirka 4 minuter på varje sida i smör. Stek brödskivorna i smör tills de får lite färg. Montera ihop burgaren som på bilden.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem