
Fiskekaker - klassisk norsk fiskburgare
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 93

Kcal / portion: 508

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2032 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 3%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Gul lök 2.0 styck 5%
Kapris 2.0 msk 0%
Smör till stekning 1.0 msk 5%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Skala och koka potatis. Skala och skiva lök.
- Mixa i matberedare fisk, ägg, potatismjöl, mjölk, muskot, salt och peppar till jämn smet. Forma burgare.
- Hetta upp smör i två pannor på medelvärme. Stek lök i den ena och burgare i den andra några minuter på var sida tills genomstekta med fin yta.
- Servera burgarna med potatis och kapris.
Kockens kommentar
Fiskekaker äts i Norge på klassiskt vis med stekt lök och potatis. Gärna också med kapris. På modert vis t.ex. som hamburgare med bröd, sallad och dressing.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)