Fiskekaker - klassisk norsk fiskburgare
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Gul lök

2.0 

styck

Kapris

2.0 

msk

Smör till stekning

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fiskekaker - klassisk norsk fiskburgare

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 93

Kcal / portion: 508

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2032 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 3%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 544 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Gul lök 2.0 styck 5%

Kapris 2.0 msk 0%

Smör till stekning 1.0 msk 5%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Skala och koka potatis. Skala och skiva lök.
  2. Mixa i matberedare fisk, ägg, potatismjöl, mjölk, muskot, salt och peppar till jämn smet. Forma burgare.
  3. Hetta upp smör i två pannor på medelvärme. Stek lök i den ena och burgare i den andra några minuter på var sida tills genomstekta med fin yta.
  4. Servera burgarna med potatis och kapris.

Kockens kommentar

Fiskekaker äts i Norge på klassiskt vis med stekt lök och potatis. Gärna också med kapris. På modert vis t.ex. som hamburgare med bröd, sallad och dressing.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem