Laxbullar med karamelliserade svartrötter
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så steks fisk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Laxbullar med karamelliserade svartrötter

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 670

GBR (GI) / port: 10

Recept: 2679 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 4%

Kolhydrater: 23%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 442 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så steks fisk > Äts ej

...

Skapat av
Norsk Fisk

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Skala och koka potatis. Låt den svalna. Skär laxen i bitar.
  2. Blanda 1/4-del av ströbrödet med grädden. Låt svälla i minst 10 minuter.
  3. Lägg lax, potatis, ägg och ströbröds­blandning i en matberedare. Salta, peppra. Kör till fin färs. Låt stå i minst 15 min *).
  4. Lägg svartrötterna i vatten en stund. Skär fikon i klyftor och koka dem med svartvinbärsgelén tills såsen fått en sirapsliknande konsistens **).
  5. Skala svartrötter och skär i portionsbitar. Lägg dem i en skål och pressa citron över. Citronen gör så att de behåller fräschören.
  6. Koka upp vatten i en kastrull med lite salt. Koka svartrötterna i cirka 10 minuter tills de börjar mjukna, men har kvar en hård kärna i mitten. Lägg över i kallt vatten**).
  7. Forma små bollar av färsen med vatten­sköljda händer och rulla dem i ströbröd. Hetta upp smör i panna och stek bullarna gyllenbruna.
  8. Hetta samtidigt upp en annan panna med smör. Lägg i svartrötterna. Häll över fikon­sirapen och rör om försiktigt, vilket ger svartrötterna en fin karamellisering. Salta.

Kockens kommentar

*) Så här långt kan färsen förberedas.
**) Så här långt kan sås och svartrötter förberedas.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem