
Müslipanerad laxburgare med äppelröra
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 224

Kcal / portion: 809

GBR (GI) / port: 3
Recept: 3235 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 14%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så grillas/halstras fisk > Äts ej
Så panerar man > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (30 min + 1 tim )
- Riv citronskal. Skinna av laxen och skär i bitar. Lägg i matberedare. Tillsätt salt, äggulor, koriander, citronskal, sambal oelek och grädde. Mixa väl. Sätt in i kylskåp i cirka 1 timme. Sätt på grillen.
- Röra: Finhacka rödlök, vitlök och äpple. Tillsätt salt och blanda med crème fraiche.
- Burgare: Häll ut müsli på en tallrik. Forma burgare av laxsmeten. Vänd burgarna i müslin.
- Grilla burgarna cirka 2 min på var sida. Riv sallat och lägg på brödets undre del. Lägg på röra och sedan laxburgare. Lägg på locket. Toppa t.ex. med en jordgubbe på en grillpinne.
Kockens kommentar
Koriander är en krydda som inte alla tycker om. Använd i så fall någon annan bladkrydda. Använd gärna någon smakrik müsli med ingredienser av bl.a. nötter.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)