Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 390

Kcal / portion: 4237

GBR (GI) / port: 199
Recept: 4237 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 12%
Kolhydrater: 64%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim + 8 tim )
- Deg: Blanda farinsocker, sirap och vatten i en kastrull. Låt blandningen koka upp, tag av kastrullen från plattan och lägg i smöret och låt det smälta. Låt blandningen kallna utan omrörning.
- Rör i kryddor, bikarbonat och 6-7 dl av mjölet. Använd resten av mjölet till utbakningen. Linda in degen i plastfolie eller lägg den i en plastpåse. Låt den stå kallt över natten.
- Knåda: Arbeta degen smidig på mjölat bakbord. Knåda eventuellt in resten av mjölet. Kavla ut degen tunt (2 mm) och tag ut peppar-kaksfigurer, delar till pepparkakshus eller dylikt.
- Grädda i ugn 175°C i 8-10 minuter.
Kockens kommentar
Pepparkakorna förvaras i burk och håller sig i ca 2 månader. Pepparkaksdeg kan även köpas färdig i handeln. Köpt pepparkaksdeg kan däremot bli mjuk vilket gör att kakorna lättare kan spricka
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk