
Borjupörkölt - ungersk kalvköttgryta med paprika
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 604

GBR (GI) / port: 11
Recept: 2416 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 4%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (2 tim )
- Skala och skiva gul lök. Skala och finhacka vitlök. Putsa köttet fritt från senor, skär i bitar.
- Hetta upp baconfett eller annat matfett i en stekkastrull på medelvärme och fräs gul lök i 3-4 minuter tills den blivit glansig, utan att bränna.
- Tillsätt vitlök, paprikapulver, tomatpuré, köttbitarna och extra matfett. Rör om. Tillsätt vatten som täcker köttet. Låt småkoka i 1,5-2 timme tills köttet är mört. Fyll på med vatten vid behov.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Ansa paprika (ta bort det vita) och skiva. 10 minuter före köttet är klart, tillsätt paprika.
Kockens kommentar
Detta är en klassisk ungersk rätt lagat av kalvkött. Köttbitarna skall vara större än i en goulash och smaken bör vara ganska mild. Paprika odlas och används mycket i Ugnern och ungersk paprikapulver är vanligen orange till färgen och mild i smaken.