Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 149

Kcal / portion: 753

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3013 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 10%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skala och koka potatis.
- Lax: Lägg filéerna med skinnsidan upp i en långpanna.
- Koka upp buljong med dillstjälkar och häll den i pannan.
- Täck med folie. Koka fisken mitt i ugnen i cirka 30 minuter.
- Lyft bort skinnet, sila av 3 deciliter buljongen i en kastrull.
- Sås: Tillsätt grädde och låt koka upp.
- Blanda samman smör och vetemjöl till en pasta. Vispa ner den i såsen. Låt koka 3-5 minuter. Smaka av med citron, salt och peppar.
- Servera med en sallad och kokt potatis.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)