
Körsbärssås till kött eller dessert
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 163

Kcal / portion: 307

GBR (GI) / port: 10
Recept: 1227 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 38%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
Se film, klicka på "SweetNSpicyLiving" under bilden. Körsbärssås passar bra till kött, särskilt till viltkött och anka. Surkörsbär rekommenderas vilket ger söt-syrlig smak. Till dessertsås rekommenderas sötkörsbär (bigarråer). Läs mer > klicka på ingrediens.- Till dessert (filmreceptet)
- Skölj av och kärna ur bären. Tillsätt socker, stärkelse och citronjuice (enligt egen smak). Rör om. Låt småkoka i 10-15 minuter. Smaka av. Serveras ljummen till kalla desserter till exempel glass.
- Till kött
- Skölj av och kärna ur bären. Tillsätt socker och vatten. Låt småkoka 8-10 minuter. Tillsätt gelé och låt koka i ytterligare 5 minuter. Serveras varm till anka, vildfågel eller viltkött.
Kockens kommentar
2023-04