
Grillade kycklinglårfiléer
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 177

Kcal / portion: 93

GBR (GI) / port: 0
Recept: 372 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 28%
Fett: 7%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
- Ta ut filéerna ur kylen och platta ut dem. Kött bör vid grillning vara rumstempererat.
- Förbered alla tillbehör till maten, potatis, sallad och dylikt.
- Pensla köttet med lite matolja och krydda. Vänta med saltet.
- Grilla 3-4 minuter på var sidan till fin färg och tills köttet blivit genomstekt (men inte mer). Kontrollera genom att skära ett snitt i köttet som då skall vara vitt. Smaka av med salt.
Kockens kommentar
Kycklinglårfilé är kycklinglår utan ben. De finns att köpa färska i livsmedelsbutiker. Krydda gärna filéerna med någon orientalisk eller asiatisk kryddblandning. Vi använde garam marsala, vilket är en indisk blandning.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel