Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 342

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1369 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 8%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Finhacka lax eller mixa grovt.
- Blanda hälften av pepparen med laxen, salt, rivet limeskal, mjöl och 1/4 av yoghurten till en färs. Forma färsen till stora biffar.
- Kärna ur och finhacka chilin. Skala, kärna ur och hacka mango. Finstrimla salladslök. Blanda mango, salladslök och limesaft med yoghurten och pepparn som är kvar.
- Stek laxburgarna i smör cirka 2 minuter på varje sida.
- Servera på rostat bröd med såsen och sallad.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)