
Fiskburgare med äppelsallad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 398

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1593 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 4%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Blanda alla ingredienser till fiskburgaren i matberedare. Mal till en grov färs. Har du inte matberedare kan fisken hackas med en skarp kniv. Blanda in de övriga ingredienserna. Forma platta fiskburgare. Stek i smör eller margarin 3-4 minuter på varje sida.
- Värm eventuellt upp hamburgerbröd i varm ugn eller rosta i brödrost.
- Riv äpple. Finstrimla selleri och fänkål. Blanda med kvarg och majonäs. Smaka av salladen med curry, salt och peppar.
- Dela hamburgerbröden. Lägg ett salladsblad på botten. Lägg på äppelsalladen och fiskburgaren. Täck med toppen.
Kockens kommentar
Till fiskburgare kan du använda i princip vilken fisk du vill. Äppelsalladen ger en frisk fräsch smak.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)