Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 447

Kcal / portion: 740

GBR (GI) / port: 0
Recept: 7397 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 29%
Fett: 37%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Fläsksida med ben+svål 3.0 kilo 100%
Grillkrydda Äts ej
Rökved Äts ej
Kockskolan:
Så röks kött > Äts ej
Om rökning > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (5 tim )
Se film, klicka på "HowToBBQRight" under bilden.
- Kött: Skölj köttet och torka av fukt. Dra bort membranet (skinnet) på bensidan, vilket ger bättre stekyta (läs mer > Så lagas revbensspjäll). Salta köttet och krydda med valfri grillkrydda. Låt köttet tempereras under tiden grillen startas. Stick in en stektermometer.
- Rök: Starta röken med rökved. Arrangera för rökvärme 120-125°C. Ställ in en bunke med vatten. Fuktig värme behövs för att ge köttet bra röksmak.
- Lägg in köttet i grillen med bensidan ner. Låt röka i 4-5 timmar. Kontrollera någon gång att vattnet inte kokat bort.
- Köttet är klart när benstumpar kryper fram och köttet lossar lätt vid kärntemperaturen 75-85°C. Steks köttet till 90°C+ får man "pulled pork".
Fler recept inom Rökt fläskkött
Liknande recept som Rökt hel fläsksida
-
Proffset röker revbensspjäll
Tid: 5 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Rökgrillad kokt skinkstek
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Rökt fläsklägg med surkål
Tid: 30 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rökt hel fläsksida
Tid: 5 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan