Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 1300

GBR (GI) / port: 0
Recept: 5200 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 23%
Fett: 5%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Skinka kokt 4.0 kilo 100%
Salt 0%
Grillkol/briketter Äts ej
Rökved Äts ej
Aluminiumform Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
Se film, klicka på "Kingsford" under bilden.
- Grill: Använd briketter och rökved för röksmak (läs mer > Rökved). Arrangera grillen för indirekt värme 160-165°C. Ställ in en aluminiumform med vatten under gallret.
- Kött: Färsk eller rimmad skinka skall vara förkokt och utan svål men med viss fettkappa. Snitta ytan i ett rutmönster. Salta och krydda enligt egen smak.
- Grilla: Lägg skinkan på gallret ovanför vattenformen. Stäng locket.
- Glasering: När kärntemperatur nått 50°C efter ett par timmar, penslas köttytan med valfri glace. Upprepa detta sedan en gång i halvtimmen.
- Skinkan är färdig vid kärntemperatur 55°C. Eftersom den är förkokt, tillagas den ej till högre kärntemperatur.
Kockens kommentar
I USA används till glasering ofta en söt glasyr där honung, fruktjuicer och liknade kan ingå, liksom allehanda kryddor. Det går också bra att använda någon färdig sötaktig grillolja.Fler recept inom Rökt fläskkött
Liknande recept som Rökgrillad kokt skinkstek
-
Proffset röker revbensspjäll
Tid: 5 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Rökgrillad kokt skinkstek
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Rökt fläsklägg med surkål
Tid: 30 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rökt hel fläsksida
Tid: 5 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan