Rökgrillad kokt skinkstek

Foto: Kingsford

Rökgrillad kokt skinkstek

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Skinka kokt

4.0 

kilo

Salt

 

 

Grillolja tunn

 

 

Grillkol/briketter

 

 

Rökved

 

 

Aluminiumform

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 1300

GBR (GI) / port: 0

Recept: 5200 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 23%

Fett: 5%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 950 gram)

Ingredienser

Visa:

Skinka kokt 4.0 kilo 100%

Salt 0%

Grillolja tunn 0%

Grillkol/briketter Äts ej

Rökved Äts ej

Aluminiumform Äts ej

Tillagning

Se film, klicka på "Kingsford" under bilden.

  1. Grill: Använd briketter och rökved för röksmak (läs mer > Rökved). Arrangera grillen för indirekt värme 160-165°C. Ställ in en aluminiumform med vatten under gallret.
  2. Kött: Färsk eller rimmad skinka skall vara förkokt och utan svål men med viss fettkappa. Snitta ytan i ett rutmönster. Salta och krydda enligt egen smak.
  3. Grilla: Lägg skinkan på gallret ovanför vatten­formen. Stäng locket.
  4. Glasering: När kärntemperatur nått 50°C efter ett par timmar, penslas köttytan med valfri glace. Upprepa detta sedan en gång i halvtimmen.
  5. Skinkan är färdig vid kärntemperatur 55°C. Eftersom den är förkokt, tillagas den ej till högre kärntemperatur.

Kockens kommentar

I USA används till glasering ofta en söt glasyr där honung, fruktjuicer och liknade kan ingå, liksom allehanda kryddor. Det går också bra att använda någon färdig sötaktig grillolja. 

Fler recept inom Rökt fläskkött

Liknande recept som Rökgrillad kokt skinkstek