Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 417

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1666 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 6%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lammtestiklar 6.0 styck 33%
Smör till stekning 50.0 gram Äts ej
Fettupptag vid stekning 30.0 gram 13%
Om fettupptag > Äts ej
Panering som äts:
Se kockens kommentar Äts ej
Vetemjöl till panering 2.5 dl 32%
Ägg 1.0 styck 4%
Panko till panering 1.5 dl 18%
el. ströbröd Äts ej
Salt 0%
Kockskolan:
Så lagas testiklar > Äts ej
Så panerar man > Äts ej
Näringsberäkna panering Äts ej
Kock: Pia, Kockskolan
Tillagning
- Förbered: Avlägsna den tjocka omslutande hinnan med en vass kniv (se film > Så tillagas testiklar). Skär testiklarna i 1,5-2 centimeter tjocka skivor. De kan även tillagas hela som på bilden, men måste då förkokas längre tid.
- Koka upp lättsaltat vatten. Låt skivorna sjuda 1 minut (10-15 minuter för hel testikel). Ta upp och låt rinna av väl.
- Dubbelpanera: Vänd skivorna först i mjöl, sedan i ägg uppvispat med gaffel och till sist rulla dem i panko (eller ströbröd). Låt vila/torka en stund.
- Steka: Hetta upp en stekpanna på medelvärme och lägg i en ordentlig klick smör. När smöret slutat fräsa och precis börjat bli brunt, läggs några skivor i pannan, inte alltför trångt. Sänk värmen något. Rätt värme är viktigt (läs mer > Så panerar man).
- Stek skivorna 2-3 minuter per sida. Kontrollera att inte undersidan vidbränns. Vänd när gyllenbrunt och salta ovansidan. Tillsätt lite extra smör utefter kanten vid behov, det måste hela tiden vara fett i pannan, annars blir de svartbrända.
Kockens kommentar
Skivorna kan med fördel även doppas i frityrsmet och friteras. Läs mer > Klicka på ingrediensen och på "Så lagas testiklar".
Panering som äts: Ingrediensmängderna avser det som äts. Detta för att få rättvisande portionsvikter och näringsvärden. Vid själva paneringen behövs extra mängd. Panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Testiklarna med panering och fettupptag väger tillagad 250 gram per portion, varav panering 30%. Energimängd 415 Kcal, varav 67% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäkna panering.
Fler recept inom Övriga inälvor
Liknande recept som Pankopanerade lammtestiklar
-
Pankopanerade lammtestiklar
Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan