brisket of veal
poitrine de veau
petto di vitello
Kalbsbrust
pecho de ternera
Kalvbringa är kalvens bröstkorg. Köttet används oftast för kokning, till rätterna oxbringa och pepparrotskött, till grytor etc.
Tunnbringa är kalvens bukmuskler, fett och bindväv, dvs magpartiet (motsvarar kollap på oxen).
Tunnbringa med eller utan ben kokas till dillkött eller kalvfrikassé. Benfri tunnbringa passar för bräsering t.ex. till kalvrulader.
Ribbad bringa = urbenad bringa.
Klassiska rätter med kalvbringa:
- Benig kalvstek TW 138
- Kokt kalvbringa med dillsås TW 139
Recept med Kalvbringa }
Det finns 2 recept med Kalvbringa }
-
Pressylta
Tid: 3 tim (+ 10 tim) , Svarighet: Avancerat, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Dillkött av kalv i syrlig sås, kalvfrikassé
Tid: 2 tim 30 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan