Kryddig kycklingfilé med jordnötssmör och kokos (LCHF-recept)

Kryddig kycklingfilé med jordnötssmör och kokos (LCHF-recept)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 5

Kycklingfilé med skinn

5.0 

styck

Kokosmjölk (-dryck)

2.0 

dl

Vispgrädde

2.0 

dl

Jordnötssmör

4.0 

msk

Sambal oelekpasta }

1.0 

tsk

Lime färskpressad

0.5 

styck

Salt

1.0 

tsk

Smör normalsaltat

4.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Analys LCHF-metoden >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 305

Kcal / portion: 643

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3216 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 19%

Fett: 25%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 211 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé med skinn 5.0 styck 37%

Kokosmjölk (-dryck) 2.0 dl 11%

Vispgrädde 2.0 dl 22%

Jordnötssmör 4.0 msk 14%

Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%

Lime färskpressad 0.5 styck 0%

Salt 1.0 tsk 0%

Smör normalsaltat 4.0 msk 12%

 

Kockskolan:

Analys LCHF-metoden > %

Kock:

Tillagning

  1. Skiva kycklingfilé tvärs över. Smält smör i en stekgryta. Stek kyckling på medelvärme tills genomstekta. Ta upp. Låt vila.
  2. Häll kokosmjölk, sambal oelek, pressad lime, och salt i grytan. Vispa ihop. Låt puttra 5 minuter utan lock.
  3. Tillsätt jordnötssmör och grädde. Sjud till kräming, 5-10 minuter. Tillsätt eventuellt lite soja för en mörkare färg.
  4. Lägg tillbaka kycklingen i grytan. Garnera med nötter. Servera med en krispig sallad.

Kockens kommentar

Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt (halvportion), vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.
L1

Fler recept inom Ej kategoriserade recept

Liknande recept som Kryddig kycklingfilé med jordnötssmör och kokos (LCHF-recept)