Nötfärs på kikärtsbädd

Nötfärs på kikärtsbädd

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Nötfärs

400.0 

gram

Gul lök

3.0 

styck

Morötter

3.0 

styck

Tomatpuré konserv

1.0 

msk

Passerade tomater

500.0 

gram

Fond koncentrerad

2.0 

msk

Vatten

1.0 

dl

Oregano torkad

0.5 

msk

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Kikärter konserv

500.0 

gram

Matlagningsgrädde

1.0 

dl

Riven ost

1.5 

dl

Olivolja

1.0 

tsk

Salt och peppar

1.0 

tsk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 91

Kcal / portion: 544

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2178 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 4%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 599 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötfärs 400.0 gram 33%

Gul lök 3.0 styck 7%

Morötter 3.0 styck 4%

Tomatpuré konserv 1.0 msk 0%

Passerade tomater 500.0 gram 4%

Fond koncentrerad 2.0 msk 2%

Vatten 1.0 dl 0%

Oregano torkad 0.5 msk 0%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%

Kikärter konserv 500.0 gram 29%

Matlagningsgrädde 1.0 dl 7%

Riven ost 1.5 dl 10%

Olivolja 1.0 tsk 2%

Salt och peppar 1.0 tsk 0%

Kock:

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Bryn nötfärsen i 1 tsk olivolja. Lägg åt sidan.
  3. Skala och finhacka löken. Skala och skär morötterna i små tärningar. Fräs i pannan, tills de blivit mjuka.
  4. Rör ner tomatpuré, tomater, vatten, kalvfond, oregano, vitlök och till sist färsen. Lät koka upp och småputtra ca 10 minuter. Krydda med 1,5 tsk salt och 3 krm svartpeppar.
  5. Skölj kikärtorna, låt rinna av och fördela dem i en ugnssäkert form. Häll över grädden.
  6. Fördela nötfärsblandningen över kikärtorna och strö över osten. Gratinera i ugn ca 20 minuter, tills osten är gyllenbrun.

Fler recept inom Ej kategoriserade recept

Liknande recept som Nötfärs på kikärtsbädd