
Nötfärs på kikärtsbädd
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 91

Kcal / portion: 544

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2178 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 4%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Nötfärs 400.0 gram 33%
Gul lök 3.0 styck 7%
Morötter 3.0 styck 4%
Tomatpuré konserv 1.0 msk 0%
Passerade tomater 500.0 gram 4%
Fond koncentrerad 2.0 msk 2%
Vatten 1.0 dl 0%
Oregano torkad 0.5 msk 0%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%
Kikärter konserv 500.0 gram 29%
Matlagningsgrädde 1.0 dl 7%
Riven ost 1.5 dl 10%
Olivolja 1.0 tsk 2%
Salt och peppar 1.0 tsk 0%
Tillagning
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Bryn nötfärsen i 1 tsk olivolja. Lägg åt sidan.
- Skala och finhacka löken. Skala och skär morötterna i små tärningar. Fräs i pannan, tills de blivit mjuka.
- Rör ner tomatpuré, tomater, vatten, kalvfond, oregano, vitlök och till sist färsen. Lät koka upp och småputtra ca 10 minuter. Krydda med 1,5 tsk salt och 3 krm svartpeppar.
- Skölj kikärtorna, låt rinna av och fördela dem i en ugnssäkert form. Häll över grädden.
- Fördela nötfärsblandningen över kikärtorna och strö över osten. Gratinera i ugn ca 20 minuter, tills osten är gyllenbrun.
Fler recept inom Ej kategoriserade recept
Liknande recept som Nötfärs på kikärtsbädd
-
Apelsinbakad lax och svart bönsallad med rosmarin och mandel
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Bovetevåffla med grön grädde ¤
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Cheesecakeglass ¤
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Filodegspaket med kaneläpplen
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Grekisk sallad för en
Receptgivare:
-
Glasstårta med choklad och jordgubbar
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Grillad fisk med Uffes paprikasmörsås (LCHF-recept) ¤
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Gunillas grönsaksgratäng
Receptgivare:
-
Gustafs Pasta
Receptgivare:
-
glasstårta med philadelfiaost
Receptgivare: