Quinoafrallor
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 192
Kcal / portion: 157
GBR (GI) / port: 9
Recept: 2518 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 1%
Kolhydrater: 36%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Jäst färsk 0.5 förp. 1%
Vatten 4.0 dl 0%
Quinoa röd kokt 3.0 dl 16%
Dinkelmjöl fint 1.0 liter 84%
Salt 1.0 tsk 0%
Tillagning
- Smula sönder jästen i en bunke. Lös upp jästen med ljummet vatten och rör i quinoa, dinkelmjöl (siktat) och salt.
- Arbeta degen smidig och jäs minst 1 timme under bakduk. Man kan också sätta degen på kvällen och göra frukostfrallor på morgonen. Ta då kallt vatten i stället för ljummet (jästid 8 timmar).
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Häll ut degen på mjölat bakbord. Skär degen försiktigt i 16 bitar. Tryck inte för mycket på degen, det är viktigt att degbubblorna finns kvar och gör frallorna luftiga. Lägg bitarna på två plåtar med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Kockens kommentar
Kokt quinoa kan bytas mot 2 dl quinoaflingor, minska då mjölet till 7 dl.Fler recept inom Ej kategoriserade recept
Liknande recept som Quinoafrallor
-
Apelsinbakad lax och svart bönsallad med rosmarin och mandel
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Bovetevåffla med grön grädde ¤
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Cheesecakeglass ¤
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Filodegspaket med kaneläpplen
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Grekisk sallad för en
Receptgivare:
-
Glasstårta med choklad och jordgubbar
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Grillad fisk med Uffes paprikasmörsås (LCHF-recept) ¤
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Gunillas grönsaksgratäng
Receptgivare:
-
Gustafs Pasta
Receptgivare:
-
glasstårta med philadelfiaost
Receptgivare: