Quinoafrallor

Quinoafrallor

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 16

Jäst färsk

0.5 

förp.

Vatten

4.0 

dl

Quinoa röd kokt

3.0 

dl

Dinkelmjöl fint

1.0 

liter

Salt

1.0 

tsk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 192

Kcal / portion: 157

GBR (GI) / port: 9

Recept: 2518 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 1%

Kolhydrater: 36%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 82 gram)

Ingredienser

Visa:

Jäst färsk 0.5 förp. 1%

Vatten 4.0 dl 0%

Quinoa röd kokt 3.0 dl 16%

Dinkelmjöl fint 1.0 liter 84%

Salt 1.0 tsk 0%

Kock:

Tillagning

  1. Smula sönder jästen i en bunke. Lös upp jästen med ljummet vatten och rör i quinoa, dinkelmjöl (siktat) och salt.
  2. Arbeta degen smidig och jäs minst 1 timme under bakduk. Man kan också sätta degen på kvällen och göra frukostfrallor på morgonen. Ta då kallt vatten i stället för ljummet (jästid 8 timmar).
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Häll ut degen på mjölat bakbord. Skär degen försiktigt i 16 bitar. Tryck inte för mycket på degen, det är viktigt att degbubblorna finns kvar och gör frallorna luftiga. Lägg bitarna på två plåtar med bakplåtspapper.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.

Kockens kommentar

Kokt quinoa kan bytas mot 2 dl quinoaflingor, minska då mjölet till 7 dl.

Fler recept inom Ej kategoriserade recept

Liknande recept som Quinoafrallor