Apelsinbakad lax och svart bönsallad med rosmarin och mandel

Apelsinbakad lax och svart bönsallad med rosmarin och mandel

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lax hel urtagen

400.0 

gram

Apelsinskal rivet

10.0 

gram

Salt (havssalt)

0.5 

tsk

Vitpeppar nymald

0.5 

krm

Svarta bönor konserv

400.0 

gram

Lök gärna schalottenlök

1.0 

st liten

Sötmandel hackad

40.0 

gram

Kvisttomater

12.0 

styck

Rosmarin färsk

3.0 

kvistar

Rucolasallat

4.0 

dl

Olivolja

0.2 

msk

Balsamvinäger röd }

1.0 

msk

Salt (havssalt)

0.5 

tsk

Svartpeppar nymald

0.5 

krm

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 73

Kcal / portion: 366

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1465 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 3%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 499 gram)

Ingredienser

Visa:

Lax hel urtagen 400.0 gram 32%

Apelsinskal rivet 10.0 gram 1%

Salt (havssalt) 0.5 tsk 0%

Vitpeppar nymald 0.5 krm 0%

Svarta bönor konserv 400.0 gram 30%

Lök gärna schalottenlök 1.0 st liten 1%

Sötmandel hackad 40.0 gram 17%

Kvisttomater 12.0 styck 14%

Rosmarin färsk 3.0 kvistar 1%

Rucolasallat 4.0 dl 1%

Olivolja 0.2 msk 2%

Balsamvinäger röd } 1.0 msk 1%

Salt (havssalt) 0.5 tsk 0%

Svartpeppar nymald 0.5 krm 0%

Kock:

Tillagning

  1. Börja med att sätta på ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta och finriv apelsinskalet.
  3. Skär laxsidan i 4 fina bitar och lägg dem i en ugnsäker form. Gnid in ovansidan av laxen med apelsinrivet och salta och peppra.
  4. Stek i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  5. Spola av svarta bönor i en sil under rinnande vatten. Finhacka schalottenlök och sötmandel och lägg i en skål. Halvera kvisttomaterna, finhacka rosmarin och blanda alltsammans med rucolasallad, olivolja, balsamvinäger, havssalt och svartpeppar. Låt dra i 5 minuter.
  6. Lägg upp den nystekta laxen tillsammans med bönsalladen. Servera.

Fler recept inom Ej kategoriserade recept

Liknande recept som Apelsinbakad lax och svart bönsallad med rosmarin och mandel