Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 483

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1931 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 2%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 49%
Rabarber fryst 1.0 kilo 6%
Torrt vitt vin 0.5 dl 2%
Stjärnanis 3.0 styck 0%
Korianderfrö mald 2.0 tsk 0%
Sambal oelekpasta } 0.5 tsk 0%
Strösocker 1.5 msk 4%
Tillbehör:
Mandelpotatis 800.0 gram 29%
Morot stor 2.0 styck 6%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Tillbehör: Sätt ugnen på 175°C.
Skala och strimla potatis och morot.
Lägg över i ugnssäker form.
Häll över lite olivolja. Salta lätt.
Sätt in i ugnen i cirka 45 minuter. - Skär rabarberstjälkar i cm-stora bitar.
Lägg i kastrull. Tillsätt vin, stjärnanis, koriander, sambal oelek och socker.
Koka upp och låt småkoka i 15 minuter. - Gnid in kycklingfiléerna med olivolja.
Salta och peppra lätt. - Hetta upp grillpanna utan fett och stek filéerna ett par minuter på var sida.
Lägg över i ugnssäker form. Sätt in i ugnen de sista 15 minuterna brevid potatisen.
Kockens kommentar
Morötterna på bilden är blåsvarta i kanten. Detta pga att det är s.k. lila morötter. Det finns olika färgvarianter av morötter, lila, röda, vita m.fl. Smaken brukar vara snarlik de vanliga orangea morötterna och används på samma sätt.
Fler recept inom Hjärtlig kyckling
Liknande recept som Kyckling med stjärnaniskompott
-
Inlindad sparriscarpaccio
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kyckling med stjärnaniskompott
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Chokladdoppade jordgubbar ¤
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan