Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 366

Kcal / portion: 223

GBR (GI) / port: 2
Recept: 891 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 22%
Kolhydrater: 37%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Jordgubbar färska 12.0 styck 4%
Mjölkchoklad 50.0 gram 32%
Mörk choklad 50.0 gram 30%
Vit choklad 50.0 gram 33%
Kockskolan:
Så smälts choklad > Äts ej
Så tempereras choklad > Äts ej
Värma i vattenbad > Äts ej
Om chokladdekoration > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
Mängden choklad i receptet anger hur mycket som konsumeras. Mer choklad behövs för att kunna doppa. Överbliven choklad kan återanvändas, se nedan.
- Arbeta med en chokladsort i taget. Hacka i småbitar och lägg i skål till vattenbad (läs mer > Koka i vattenbad).
- Vattenbad: Koka upp vatten i kastrull. Ta av från värmen. Sätt skålen med choklad på kastrullen. Rör om med slickepott (gummiskrapa) tills all choklad smält.
- Doppa jordgubbar i den smälta chokladen. Låt stelna på bakplåtspapper.
- Fortsätt med nästa chokladsort.
Kockens kommentar
Överbliven choklad kan användas till att göra vackra chokladkreationer. Läs mer > Om chokladdekoration.Temperering: För att chokladen skall bli hård och blank kan man temperera chokladen och sedan doppa jordgubbarna i smeten. Läs mer > Så tempereras choklad.
Fler recept inom Hjärtlig kyckling
Liknande recept som Chokladdoppade jordgubbar ¤
-
Inlindad sparriscarpaccio
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kyckling med stjärnaniskompott
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Chokladdoppade jordgubbar ¤
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan