Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 164

Kcal / portion: 675

GBR (GI) / port: 13
Recept: 2701 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 8%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Pärlhönslår med skinn 4.0 styck 22%
Äggula 4.0 styck 8%
Grädde 1.0 dl 13%
Pistaschnötskärnor 50.0 gram 11%
Olivolja till stekning 1.0 msk 4%
Kompott:
Hjortron färska 250.0 gram 5%
Äpple rött, syrligt 2.0 styck 4%
Ingefära färsk 2.0 cm 1%
Stjärnanis 3.0 styck 0%
Salt 0%
Tillbehör:
Ris 3.0 dl 32%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 75°C.
- Ta bort benen på kycklingen och skär i mindre bitar. Finhacka nötterna och lägg på tallrik.
- Lägg kött och äggulor i en matberedare. Mixa en kort stund. Slå på grädde. Salta och peppra. Mixa kort stund igen. Mixar man för länge blir smeten trådig.Gör portionsburgare av smeten. Vänd dem i nöthacket.
- Hetta upp olja i en stekpanna på medelhög värme. Stek biffarna några sekunder på var sida. Fetta in en ugnsform. Lägg över biffarna och sätt in i ugnen i 30 minuter.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Kärna ur äpplena och skär i tunna skivor. Skala och finhacka ingefära. Lägg äpple, ingefära, hjortron, stjärnanis i en kastrull. Låt småkoka under lock i 10 minuter. Salta.
Kockens kommentar
I brist på pärlhöna kan man ta kycklinglår.
Fler recept inom Pärlhöna
Liknande recept som Pistaschpanerade pärlhönsburgare med hjortronkompott
-
Pärlhöna med mospotatis
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pärlhönsbröst med vit sparris och whiskysås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pistaschpanerade pärlhönsburgare med hjortronkompott
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan