Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 186

Kcal / portion: 1043

GBR (GI) / port: 37
Recept: 4172 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 3%
Kolhydrater: 37%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fanta-exotiska frukter 75.0 cl 7%
Strösocker 7.0 dl 64%
Kanelstång 10 cm 2.0 styck 1%
Stjärnanis 5.0 styck 0%
Kryddnejlika 6.0 styck 0%
Vaniljstång 2.0 styck 0%
Portvin 1.5 msk 1%
Rabarber fryst 600.0 gram 2%
Bragokex färdig 16.0 styck 11%
Vispgrädde 1.5 dl 13%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 5 tim )
- Blanda fanta, socker, kanelstång, anis, nejlikor, vaniljstång och portvin. Koka upp och sjud på lägsta värme i 10 min.
- Skär rabarber i 5 cm långa bitar och sänk ner dem i lagen. Låt dem sjuda i 5 min.
- Häll rabarber och lag i en skål,
täck med plastfolie och låt stå över
natten att marinera. - Bygg ett torn, där kex och rabarber varvas. Toppa med vispad grädde.
Häll sockerlagen runt om. Servera.
Fler recept inom Mandarinkyckling
Liknande recept som Rabarber på höjden (efterrätt)
-
Kall gurksoppa (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Mandarinkyckling på avokadobädd
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rabarber på höjden (efterrätt)
Tid: 15 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan