Rabarber på höjden (efterrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rabarber på höjden (efterrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fanta-exotiska frukter

75.0 

cl

Strösocker

7.0 

dl

Kanelstång 10 cm

2.0 

styck

Stjärnanis

5.0 

styck

Kryddnejlika

6.0 

styck

Vaniljstång

2.0 

styck

Portvin

1.5 

msk

Rabarber fryst

600.0 

gram

Bragokex färdig

16.0 

styck

Vispgrädde

1.5 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 186

Kcal / portion: 1043

GBR (GI) / port: 37

Recept: 4172 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 3%

Kolhydrater: 37%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 559 gram)

Ingredienser

Visa:

Fanta-exotiska frukter 75.0 cl 7%

Strösocker 7.0 dl 64%

Kanelstång 10 cm 2.0 styck 1%

Stjärnanis 5.0 styck 0%

Kryddnejlika 6.0 styck 0%

Vaniljstång 2.0 styck 0%

Portvin 1.5 msk 1%

Rabarber fryst 600.0 gram 2%

Bragokex färdig 16.0 styck 11%

Vispgrädde 1.5 dl 13%

Tillagning (15 min + 5 tim )

  1. Blanda fanta, socker, kanelstång, anis, nejlikor, vaniljstång och portvin. Koka upp och sjud på lägsta värme i 10 min.

  2. Skär rabarber i 5 cm långa bitar och sänk ner dem i lagen. Låt dem sjuda i 5 min.

  3. Häll rabarber och lag i en skål,
    täck med plastfolie och låt stå över
    natten att marinera.

  4. Bygg ett torn, där kex och rabarber varvas. Toppa med vispad grädde.
    Häll sockerlagen runt om. Servera.

Fler recept inom Mandarinkyckling

Liknande recept som Rabarber på höjden (efterrätt)