Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 160

Kcal / portion: 641

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2563 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 6%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kycklingfilé utan skinn 4.0 styck 25%
Mandariner i söt lag konserv 250.0 gram 6%
Avokado 4.0 styck 33%
Lime färskpressad 1.0 styck 0%
Chilifrukt röd 2.0 styck 1%
Persilja finhackad 2.0 msk 0%
Tillbehör:
Långkornigt ris 3.0 dl 35%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Förbered: Finhacka persilja.
Öppna mandarinburken, häll bort spadet. Riv limeskal, blanda med pressad juice. Rensa bort skaft och vitt innanmäte ur chilifrukten och skär i små bitar. - Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Kyckling: Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen i cirka 5 minuter på var sida.
Häll på mot slutet limejuice med skal. - Avokadobädd: Skala och skiva avokado.
Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme och stek persilja någon minut.
Tillsätt avokado, mandarin och chili.
Låt allt bli varmt. Salta och peppra.
Kockens kommentar
Mandarin är en söt citrusfrukt som troligtvis fått sitt namn från det gamla västerländska benämningen på kinesiska ämbetsmän (mandarin), pga likheten med färgen på mandarinernas ämbetsdräkt.
Fler recept inom Mandarinkyckling
Liknande recept som Mandarinkyckling på avokadobädd
-
Kall gurksoppa (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Mandarinkyckling på avokadobädd
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rabarber på höjden (efterrätt)
Tid: 15 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan