Raggmunkspulver består av finmald potatis blandat med mjöl, mjölk och ägg och steks sedan som pannkaka. Serveras gärna med fläsk och lingon. Finns att köpa i handeln som halvfabrikat. Pulvret rörs ut med vatten eller mjölk. Praktiskt på friluftslivet för att det väger så lite. Det är godare med hemlagad raggmunk, se recept > Raggmunk med lingon och fläsk. Ännu godare och enklare att tillaga är rårakor, vilket är råriven potatis som pannsteks (se recept > Råraka med fläsk och lingon).
© Kunskapskokboken. Reviderat 2016-02
Läs mer
Recept med Färdig raggmunk
Det finns 2 recept med Färdig raggmunk
-
Raggmunk med lingon och fläsk
Tid: 40 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rårakor med fläsk och lingon
Tid: 35 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan