 wheat starch
                wheat starch
              
                 fécule de blé
                fécule de blé
              
                 amido di frumento
                amido di frumento
              
                 Weisestärke
                Weisestärke
              
                 fécula de trigo
                fécula de trigo
              
Matlagningsvete är specialbehandlat vanligt vetemjöl, extra lämpligt för att reda såser m.m. Mjölpartiklarna är större och jämnare än i vanligt mjöl och löser sig därför snabbare i vätska och kan lättare fördelas jämnt. Mjölet kan hällas direkt i kalla eller varma vätskor eftersom det inte bildar klumpar. Idealmjöl = Kungsörnens varumärke.
Hälsa/näring: Matlagningsvete har nästan samma näringsinnehåll som vanigt vete. Protein 10%, fett 2% och kolhydrater 74% varav 3% kostfibrer.
Omvandling: 1 msk/15 ml = 9 gram. 10 gram = 17 ml.
SÅ ANVÄNDS MATLAGNINGSVETE
Matlagningsvete används till redning av såser, till panering, pajer t.ex. smulpaj, pannkakor mm. Samma mängd som för vanligt mjöl. Redningsmängd se > Om stärkelsemjöl, redningsmängd.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2013-03
Läs mer
Om stärkelsemjöl, redningsmängd
Recept med Matlagningsvete
Det finns 2 recept med Matlagningsvete
- 
                
                    Tunn, enkel frityrsmet med idealmjölTid: 5 min (+ 1 tim) , Svarighet: Mkt lätt, Receptgivare: Johan Swanljung 
- 
                
                    BanankycklingSvarighet: Medel, Receptgivare: 
 
  
              
  
    
               Skriv ut vara
                  Skriv ut vara
                