Whiskey sour

Whiskey sour

Klassisk whiskey sour blandas på bourbon whiskey.

Lägg till ingredienser

Antal glas: 1

Whiskey

4.0 

cl

Citronjuice

2.0 

cl

Sockerlag 50/50

1.5 

cl

Lite äggvita ger skum >

 

 

Iskuber

 

 

Cocktailbär

1.0 

styck

Citron juice+fruktkött

1.0 

skiva

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ingredienser

Whiskey 4.0 cl

Citronjuice 2.0 cl

Sockerlag 50/50 1.5 cl

Lite äggvita ger skum >

Iskuber

Cocktailbär 1.0 styck

Citron juice+fruktkött 1.0 skiva

Bild saknas
Skapat av
Michael, Kockskolan

Tillagning

  1. Ta fram whiskyglas och kyl det med is, medan drinken blandas.

  2. Häll whiskey, juice och sockerlag i en shaker, samt lite äggvita som ger ett fint bestående skum. Tillsätt lite is och skaka.

  3. Sila av drinken ner i glasen. Garnera gärna med rött bär och citronskiva på glaskanten.

Kockens kommentar

Klassisk whiskey sour blandas på bourbon whiskey. Självfallet går det även bra med annan sorts whisky t.ex. skotsk whisky, varvid dock smaken förändras.

Byt ut äggvitan i en whiskey sour mot en äggula, så får man en dansk whiskey sour. Blandas på samma sätt.

ALTERNATIV

Whiskey fizz

Whiskey collins

Daiquiri

Fler drinkrecept inom Cocktails

Liknande recept som Whiskey sour