St Patricks Shot

St Patricks Shot

Fira med irländarna i gröna kläder genom att ta Dig en St. Patrik Shot den 17 mars! Enligt tradition så är det helt ok att nypa någon som inte har något grönt på sig denna dag.

Lägg till ingredienser

Antal glas: 1

Grand Marnier Rouge

2.0 

cl

Crème de Menthe

2.0 

cl

Baileys Mint Chocolate

2.0 

cl

 

Tillbehör:

 

Shotglas >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tillagning

 1. Häll försiktigt först Grand Marnier, sedan mintlikör i ett shotglas. Marniern och mintlikören blandar sig med varandra.

 2. Häll ännu försiktigare Baileys utefter glaskanten så att den skiktas ovanpå.

  Alternativt använd en tesked för att skikta.
  Vänd uppoched på skeden och sätt kanten intill likörkanten. Häll Baileys försiktigt på skedens baksida, så att den rinner ner mot glaskanten och skiktas ovanpå Marniern och mintlikören.

Kockens kommentar

St. Patricks Day firas på Irland den 17 mars, vilket är dödsdagen för Patricus som levde runt 400-talet på Irland. Han är öns kristna apostel och skyddshelgon, men av brittiskt ursprung. Pirater tog honom som slav till Irland. Efter sex år undkom han slaveriet och blev så småningom missionsbiskop som kristnade delar av befolkningen.

ALTERNATIV

Green Day

Irish Coffee

Fler drinkrecept inom Likörshots

Liknande recept som St Patricks Shot

 • Recept på Galliano hot shot

  Galliano hot shot

  En mycket populär shot. Ursprungligen gjord på Anisette istället för Galliano år 1987 av Bosse Bergström, som medverkade i en kaffedrink­tävling. Det ursprungliga namnet var Hot shot.

 • Recept på B52 & Störtande B52

  B52 & Störtande B52

  B52 är egentligen namnet på ett amerikanskt bombflygplan, känt från bl.a. Vietnamkriget. Tänder man eld på shoten får man en störtande B52.

 • Recept på Brain Damage & Aphjärna

  Brain Damage & Aphjärna

  Skillnaden mellan Aphjärna och Brain damage (hjärnskada) är att man tillsätter ett stänk grenadin i Brain damage. Bilden säger resten.

 • Recept på Slippery nipple

  Slippery nipple

  Krämig shot innehållande anissprit vilket ger drycken lakritssmak.

 • Recept på Kaptenlöjtnant

  Kaptenlöjtnant

  Kaptenen och löjtnanten kunde inte enas om val av avec till kaffet, så då blev det en kaptenlöjtnant. Denna likör finns även på flaska.

 • Recept på St Patricks Shot

  St Patricks Shot

  Fira med irländarna i gröna kläder genom att ta Dig en St. Patrik Shot den 17 mars! Enligt tradition så är det helt ok att nypa någon som inte har något grönt på sig denna dag.