 
  
              
  
              Soppterrin
(voluthantag)
                 tureen
                tureen
              
                 soupière
                soupière
              
                 zuppiera
                zuppiera
              
                 Suppenterrine
                Suppenterrine
              
                 sopera
                sopera
              
                Grupper inom
                Serveringsfat, serveringsskålar:
              
              
        
      
        
      
    
    
      
    
      
        
          
          
              
          
        
        
      
    
            Soppterrin (fr. soupière) är en finare, större serveringsskål för soppa med lock och två hänklar (= handtag, eller voluthantag = snäck- eller spiralliknande handtag) och med urgröpning i kanten avsedd för soppslev. Ibland stående på fot och med underfat. Härkomst från Frankrike på 1700-talet. Materialet är som regel porslin.
Terrin (fr. terrine = "lerkärl"): Begreppet soppterrin ("terrin de soupe") används inte Frankrike. En terrin är där en ugnsfast form för tillagning av patéer och annat. Läs mer > Terrin.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2019-07
Läs mer
Recept med Soppterrin
Det finns 1 recept med Soppterrin
- 
                
                    Krämig räksoppaTid: 45 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 Skriv ut vara
                  Skriv ut vara