Matlagningsbegrepp ¤
80 st varor inom Matlagningsbegrepp ¤
-
färsk, mogen, gammal
-
glacé, glace
-
konsistenser
-
kyla
-
maträtter
-
munsbit
-
naturell
-
skal
-
skrov
-
temperera
-
tarmkäx
-
tjock, tunn
-
texturer
-
värme
-
bereda, förbereda
-
ansa
-
avlägsna
-
blanda, röra, mixa
-
blandning
-
blötlägga
-
degorgera
-
forma mat
-
garnera
-
hacka, tärna
-
mosa, pressa
-
noppa, snoppa
-
olja in, avfetta
-
skölja, tvätta, torka
-
skära, skiva, strimla
-
skära ut, tranchera
-
skära stavar
-
sönderdela
-
täcka
-
vispa, slå
-
tillaga
-
tillaga - franska termer
-
ā la minute
-
al dente
-
dra upp
-
glasera, glasyr
-
kapprock
-
klara
-
montera, blanka av
-
pikera
-
tillsätta
-
koka
-
brygga
-
sjuda, småkoka
-
förvälla, blanchera
-
koka i avsvalnande vatten
-
värma i vattenbad
-
vattenbadskoka i ugn
-
pochera
-
stormkoka, reducera
-
ånga, ångkoka ¤
-
koka under lock ¤
-
skålla
-
tryckkoka
-
blåkoka
-
vakuumkoka
-
bräsera
-
dekokt
-
foliekokning, i kapprock
-
skum, skumma av
-
steka
-
fräsa
-
bryna
-
bryna - franska termer
-
baka, grädda
-
bräcka, såtera
-
bränna
-
deglasera
-
eftersteka
-
flambera
-
fritera
-
gratinera, griljera
-
rosta
-
råsteka
-
saltbakning, saltinbakning
-
rotissera, steka på spett