Mat och kunskap för hemmakockar
  • Logga in/bli medlem
  • |
  • Om Kunskapskokboken
  • |
  • Om cookies
  • |
  • Kontakta oss

Allt Recept Kokkonst Varufakta Dryck Drink Mathälsa
  • Hem
  • Recept
  • Kokkonst
  • Mathälsa
  • Varufakta
  • Dryck
  • Drink
  • Inköpslista
  • Mitt kök
  • Här är du:
  • Varufakta
  • » Matlagningsbegrepp ¤

Matlagningsbegrepp ¤

80 st varor inom Matlagningsbegrepp ¤

  • färsk, mogen, gammal

    färsk, mogen, gammal

  • glacé, glace

    glacé, glace

  • konsistenser

    konsistenser

  • kyla

    kyla

  • maträtter

    maträtter

  • munsbit

    munsbit

  • naturell

    naturell

  • skal

    skal

  • skrov

    skrov

  • temperera

    temperera

  • tarmkäx

    tarmkäx

  • tjock, tunn

    tjock, tunn

  • texturer

    texturer

  • värme

    värme

  • bereda, förbereda

    bereda, förbereda

  • ansa

    ansa

  • avlägsna

    avlägsna

  • blanda, röra, mixa

    blanda, röra, mixa

  • blandning

    blandning

  • blötlägga

    blötlägga

  • degorgera

    degorgera

  • forma mat

    forma mat

  • garnera

    garnera

  • hacka, tärna

    hacka, tärna

  • mosa, pressa

    mosa, pressa

  • noppa, snoppa

    noppa, snoppa

  • olja in, avfetta

    olja in, avfetta

  • skölja, tvätta, torka

    skölja, tvätta, torka

  • skära, skiva, strimla

    skära, skiva, strimla

  • skära ut, tranchera

    skära ut, tranchera

  • skära stavar

    skära stavar

  • sönderdela

    sönderdela

  • täcka

    täcka

  • vispa, slå

    vispa, slå

  • tillaga

    tillaga

  • tillaga - franska termer

    tillaga - franska termer

  • ā la minute

    ā la minute

  • al dente

    al dente

  • dra upp

    dra upp

  • glasera, glasyr

    glasera, glasyr

  • kapprock

    kapprock

  • klara

    klara

  • montera, blanka av

    montera, blanka av

  • pikera

    pikera

  • tillsätta

    tillsätta

  • koka

    koka

  • brygga

    brygga

  • sjuda, småkoka

    sjuda, småkoka

  • förvälla, blanchera

    förvälla, blanchera

  • koka i avsvalnande vatten

    koka i avsvalnande vatten

  • värma i vattenbad

    värma i vattenbad

  • vattenbadskoka i ugn

    vattenbadskoka i ugn

  • pochera

    pochera

  • stormkoka, reducera

    stormkoka, reducera

  • ånga, ångkoka ¤

    ånga, ångkoka ¤

  • koka under lock ¤

    koka under lock ¤

  • skålla

    skålla

  • tryckkoka

    tryckkoka

  • blåkoka

    blåkoka

  • vakuumkoka

    vakuumkoka

  • bräsera

    bräsera

  • dekokt

    dekokt

  • foliekokning, i kapprock

    foliekokning, i kapprock

  • skum, skumma av

    skum, skumma av

  • steka

    steka

  • fräsa

    fräsa

  • bryna

    bryna

  • bryna - franska termer

    bryna - franska termer

  • baka, grädda

    baka, grädda

  • bräcka, såtera

    bräcka, såtera

  • bränna

    bränna

  • deglasera

    deglasera

  • eftersteka

    eftersteka

  • flambera

    flambera

  • fritera

    fritera

  • gratinera, griljera

    gratinera, griljera

  • rosta

    rosta

  • råsteka

    råsteka

  • saltbakning, saltinbakning

    saltbakning, saltinbakning

  • rotissera, steka på spett

    rotissera, steka på spett

Innehållsförteckning

  • Matlagningsbegrepp ¤
  • Allmänna matbegrepp
  • Begrepp > Bereda
  • Begrepp > Tillaga
  • Begrepp > Koka
  • Begrepp > Steka

Om Cookies på denna webbplats

Kunskapskokboken använder cookies för att ge besökaren tillgång till olika funktioner och tjänster. Vi använder även cookies som hjälper oss att för att förbättra din upplevelse samt för att utföra analys (google analytics 4). Inga cookies används för riktad marknadsföring.

Kunskapskokboken Š | Mail: kontakt@kunskapskokboken.se | Ansvarig utgivare: Krister Hanner