
Klassificering sprit
Grupper inom
Drinkexpertis:
Klassificering av spritdrycker kan ske på många sätt. Spisa följer som grund den klassificering som Systembolaget tillämpar.
Kategori: Grupptillhörighet.
Ursprung: Leverantör, distrikt, land.
Pris 2011-04: Kr/70cl, Kr/liter.
Systembolaget nr
Passar till/som ...
Serveringstemperatur: °C. Väl kyld 6-8°C. Kall 8-10°C. Källarsval 10-12°C. Sval 12-15°C. Svagt rumstempererat 16-18°C. Rumstempererad 18-21°C.
Alkoholhalt: Volym-%.
Färg: Omdöme enligt Systembolaget eller leverantör.
Doft: Omdöme enligt Systembolaget eller leverantör.
Smak: Omdöme enligt Systembolaget eller leverantör.
Lagring: T.ex. om drycket fatlagrats av producent, eller om drycken tål att lagras av konsument.
Råvara: T.ex.korn, potatis, agave etc.
Ekologiskt odlad, tillsatser.
Sockerhalt: Obetydlig < 5 gram/liter. Viss, 6-12 gram/liter. Måttlig, 20-35 gram/liter. Högt, 35-50 gram/liter. Mycket högt över 50 gram/liter.
Utmärkelser: Vunna priser, speciella omnämnanden.
Kommentar: T.ex. kommentar om producent.
Kopieringsmall:
Kategori:
Ursprung:
Pris 2011-07: Kr/70cl, Kr/liter.
Systembolaget nr
Passar
Serveringstemperatur: Väl kyld 6-8°C. Kall 8-10°C. Källarsval 10-12°C. Sval 12-15°C. Svagt rumstempererat 16-18°C. Rumstempererad 18-21°C.
Alkoholhalt: %.
Färg:
Doft:
Smak:
Lagring:
Råvara:
Sockerhalt: Obetydlig < 5 gram/liter. Viss, 6-12 gram/liter. Måttlig, 20-35 gram/liter. Högt, 35-50 gram/liter. Mycket högt över 50 gram/liter.
Utmärkelser:
Kommentar: