Soppterrin
(voluthantag)
tureen
soupière
zuppiera
Suppenterrine
sopera
Grupper inom
Serveringsfat, serveringsskålar:
Soppterrin (fr. soupière) är en finare, större serveringsskål för soppa med lock och två hänklar (= handtag, eller voluthantag = snäck- eller spiralliknande handtag) och med urgröpning i kanten avsedd för soppslev. Ibland stående på fot och med underfat. Härkomst från Frankrike på 1700-talet. Materialet är som regel porslin.
Terrin (fr. terrine = "lerkärl"): Begreppet soppterrin ("terrin de soupe") används inte Frankrike. En terrin är där en ugnsfast form för tillagning av patéer och annat. Läs mer > Terrin.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2019-07
Läs mer
Recept med Soppterrin
Det finns 1 recept med Soppterrin
-
Krämig räksoppa
Tid: 45 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan