Fotograf/bild: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Stekpipett
(stekpipett, såspipett, öspipett, matpipett, fettavskiljare)
baster, meat syringe
pipette de cuisine, seringue à épices
pompetta per arristo
Bratenpipette, Bratenspritze
pipeta para salsa
Grupper inom
Ugnsverktyg:
Stekpipett (såspipett, öspipett, matpipett, fettavskiljare) består av ett rör och en gummiblåsa, med vilken man suger upp steksky och annat för att ta bort till exempel överflödsfett, eller för att spruta över en stek med fett eller dylikt. Fett lägger sig överst i en sky och fettfri köttsaft hamnar under, vilket gör att man kan skilja dem åt med hjälp av pipetten (läs mer > olja in, avfetta). Röret kan vara av glas, plast eller metall, ibland graderad som visar mängd. Det finns metallvarianter med ett smalare rör som tillsats, vilket kan fungera som en köttspruta (se dito).
© Kunskapskokboken. Reviderat 2020-02
Läs mer
Recept med Stekpipett
Det finns 1 recept med Stekpipett
-
Knaperstekt fläsksida med sherryäpplen
Tid: 2 tim 30 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan