Om jästdegsbröd }

Fotograf/bild: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Om jästdegsbröd }

(jäsdegsbröd, jästdeg, jäsdeg)

Engelsk översättning yeast bread, leavened bread, fermented dough

Fransk översättning pain levure, pain fait lever, pâte fermentée

Italiensk översättning pane lievito, pane lievitare, pasta fermentata

Tysk översättning Hefebrot, fermentierter Teig

Spansk översättning pan levadura, pan leudado, masa fermentada

Jästdegsbröd (jäsdegsbröd) är bröd som reser sig när det bakas tack vare någon form jäsmedel. Vanligtvis avses (och nedan) bröd bakat med bagerijäst (läs mer > Jäst), men kan också avse surdegsbröd och bakpulverbröd. Ibland kallas jästdegsbröd felaktigt för syrat bröd, vilket förr var ett namn på surdegsbröd (läs mer > Om surdegsbröd).


JÄSTDEGSBRÖD MED BAGERIJÄST


Fortsättning följer. 

Läs mer

Jäst

Om surdegsbröd

Om bakpulverbröd

Recept med Om jästdegsbröd }

Det finns 1 recept med Om jästdegsbröd }