Aladåbformar
(form till aladåb, aladobformar)
old fashioned moulds to aspic
vieux moules à aspic
stampi vecchio stile per aspide
Formen für Aspik von früher
moldes anticuados para áspid
Grupper inom
Matformar:
Aladåb (fr. aspic = "i gelé", aspic = huggorm/esping vars gift förlamar, "ger stelnad") är kött, fågel eller fisk som kokats och sedan täckts med tillrett kokspad. Anrättningen ställs kallt varvid spadet stelnar. Läs mer > Om inkokning, aladåb.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2021-12
Läs mer
Recept med Aladåbformar
Det finns 2 recept med Aladåbformar
-
Fin fondgelé, köttgelé, aspic till aladåber
Tid: 1 tim (+ 7 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Vegetarisk grönsaksaladåb
Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan